Labrador retriever

HUBBESTAD SÄTERIS KENNEL

Allt började med att flertalet familjemedlemmar ville utöka sina familjer med en hund. 
Sedan ville vi själva utöka med ytterligare en hund och på den vägen är det..


Vi är en familj i tre generationer som bor på en gård 4,5 mil söder om Jönköping. Tillsammans driver vi Hubbestads säteri kennel. Vår kennelverksamhet är småskalig och familjär. Ja, när vi tänker efter har vi bedrivit uppfödning av labradorer i över 25 år. Hos oss växer valparna upp i hemmamiljö och hanteras av såväl barn som vuxna. Valparna blir väl omhändertagna med omsorg och kärlek från första stund. Vår vision är att avla fram sunda familjehundar med fokus på såväl kropp som knopp. Vi samarbetar med Assistabshundskolan som erbjuder specialtränade hundar till personer med olika typer av funktionsnedsättningar för att hjälpa till med viktiga sysslor i vardagen. Att utbilda en hund för det syftet kräver att hunden har goda förutsättningar från start vilket är just vår strävan med aveln. Helt enkelt en glad, positivt och framåt familjehund med en turbo för träning. Just nu avlar vi på fjärde och femte generationen på vår egen linje. Hemma på gården finns Mormor Saga, helsystrarna Saffran och Skorpan och Saffrans döttrar Soe och Sicci. Alla valpar får namn som börjar på S.

Vad innebär att vi är medlemmar i Svenska kennel klubben (SKK)?
Att vi följer SKK:s avelsetik och uppfödaretik samt regler kring försäljning, leverans och överlåtelse av hundar. Alla våra hundar är renrasiga labradorer som innehar stamtavla från SKK samt chipmärkta och är dolda fel försäkrade via Agria.

Kan man ställa sig i kö för valp?
Vi vill att det ska kännas lika rätt för dig att välja oss som det ska kännas för oss att välja dig, därför har vi inget kösystem utan enbart en intresselista. Vi har en till två kullar per år och det viktigaste för oss är att valpen får ett långvarigt och kärleksfullt hem.

Vad ställer vi som uppfödare för krav på dig som köpare?
Vi vill att ni går valpkurs oaktat om du är hundvan eller ej. Vi vill även att ni höftleds- och armbågsröntgar din hund vid drygt 1 års ålder.