VÅRA HUNDAR

SAGA

Saga är född 2014.02.12 och är en avkomma från Stella som tyvärr inte finns med oss längre. Saga är mamma till Smulan och mormor till Saffran och Skorpan. Saga är husses hund, tillsammans går de långa skogspromenader varje dag med viktiga uppdrag så som skogsröjning, bär- och svampplockning.

Mer info om Saga finner du här

SMULAN

Smulan - Hubbestads säteri Smulan Ericsson

Smulan är född 20.03.2017 är en avkomma från Saga. Smulan har gett oss tre stycken fina kullar.  Saffran, Skorpan och Samson är de som vi avlar och avser att avla vidare på i nästkommande led från Smulan. Smulan bor numera hos sin fodervärd Veronika i Halmstad. Smulan är en inkännande och lyhörd tik som gör allt för sin matte. Veronika jobbar på Halmstads djursjukhus, med glädje följer Smulan med till kliniken varje dag. Smulan älskar att få använda nosen och tillsammans tränar de bla. nosework och tar långa promenader i skogen och på stranden.

Mer info om Smulan finner du här.

SAFFRAN

Saffran- Hubbestads säteri Saffran

Saffran är född 03.02.2019 är en avkomma från Smulan, och är helsyster med Skorpan. Saffran bor här hemma på gården tillsammans med mormor Saga och syster Skorpan och döttrarna Soe och Sicci. 

Saffran är en ödmjuk och vänlig tik med alla tassarna på jorden. Hon är en arbetsam familjemedlem som älskar att både spåra och apportera. Skottfast och oerhört trygg i sig själv. Saffran är spontan på vilt och apporterar med glädje både varmt och kallt vilt som dummies. Saffran är en tålmodig och inkännande hund som sprider glädje och trygghet vart hon än går. Tryggt, lugnt och nyfiket tar hon sig an uppgifter, stora som små. Någon mer gosig hund får man leta efter, hon älskar att ligga tätt in till och höra mattes hjärtslag i soffran framför brasan. Saffran (och dottern Soe) finns alltid vid mattes sida, tillsammans tar de sig an livet med allt vad som erbjuds, tex. apportering, viltspår, kontorsjobb, joggingturer, gårdsfix m.m. 

Saffran har berikat oss med trevliga och arbetsamma individer med tydlig på- och avknapp. Saffrans avkommor Hedda (Swalka), Bosse (Skipbo) och Soe är viltspårschampion. Läs mer om Soe, Sicci och Hedda nedan.

Mer info om Saffran finner du här.

SKORPAN

Skorpan - Hubbestads säteri Skorpan Ericsson

Skorpan är född 14.01.2020 är en avkomma från Smulan, och är helsyster med Saffran. Skorpan bor här hemma på gården tillsammans med mormor Saga, syster Saffran och systerdöttrana Soe och Sicci. 

Skorpan finns alltid vid mattes sida och hänger nyfiket och lugnt med på allt som erbjuds. Tillsammans delar de en varierad vardag med allt ifrån kontorsjobb, skogspromenader, joggingturer, rallylydnad, viltspår, bestyr på gården och resor m.m.. På kvällen väntar hon tålmodigt på matte för att få krypa tät, tät intill och mysa i soffan.

Mer info om Skorpan finner du här.

SOE

Soe - Hubbestads säteri Soe

Soe är född 15.03.2022 är en avkomma från Saffran, och helsyster med Swalka (Hedda). Soe bor här hemma på gården tillsammans med gammelmormor Saga och moster Skorpan och mamma Saffran samt lillasyster Sicci. 

Soe är en ödmjuk, lugn och arbetssam tik med en extra växel. Soe är lättlärd och framåt med härligt driv. Hon har en bra balansgång mellan att vara självgående och "will to please". Soe älskar att få arbeta med nosen samtidigt som hon har en otroligt fin på- och avknapp. Hon har stor jaktlust som speglar sig i en spårnoga och arbetssam teknik i viltspår och hon är en duktig viltfinnare och markör i apporteringsamanhang. Soe går tryggt genom livet och är både mattes och mamma Saffrans guldklimp. Soe är viltspårschampion och har belönats med excellent i B-prov i nybörjarklass, samt Very Good i öppen klass. 

Mer info om Soe finner du här.

SICCI

Sicci - Hubbestads säteri Sicci
Sicci är född 22.02.2024 och är en avkomma från Saffran och därmed halvsyster med Soe och Swalka (Hedda). Sicci bor här hemma på gården tillsammans med gammelmormor Saga, moster Skorpan, mamma Saffran och storasyster Soe.  

HEDDA 

Hedda - Hubbestads säteri Swalka

Hedda  är en avkomma från Saffrans andra kull (samma kull som Soe). Hedda bor hos sin familj på landet utanför Skillingaryd och ägs av oss med förhoppning om att vi ska kunna para henne. 

Hedda älskar att jobba med näsan, det märk inte minst inom viltspår. Med energi, glädje och tålamod går Hedda och hennes matte Ellen från klarhet till klarhet. Hedda är viltspårschampion och har även vunnit mörkerspårsmästerskap och en inofficiell viltspårscup och har deltagit i uttagningen till viltspårs-SM. Utöver viltspår gillar Hedda att apportera och nosework. Hedda och hennes matte är ett samansvetsat team där båda lägger tid och omsorg för att utvecklas tillsammans.

Följ gärna Hedda på instagram @labrador.hedda

Mer info om Hedda (Swalka) finner du här

SMILLA

Smilla - Tingeling

Smilla är en avkomma från Samson och är född 15.12.2022. Smilla bor hos sin familj utanför Skillingaryd men ägs av oss med förhoppning om att vi ska kunna para henne med lämplig hane.

Smilla är en glad och energifylld unghund som älskar att arbeta, framförallt inom viltspår. Vi ser fram emot att följa Smilla på hennes resa ihop med husse och matte. 

Mer info om Smilla (Tingeling) finner du här

SAMSON

Samson - Hubbestads säteri Samson

Samson är en av Smulans avkommor som vi valt att behålla avelsrätten på. Samson bor med sina ägare i  Skåne. Samson blev pappa till en kull som föddes i december -22, Smilla är en av dem. Har du en tik som du tror skulle matcha med Samson, tveka inte att höra av dig! Följ gärna Samson på instagram @samson.the.great.labrador 

Mer info om Samson finner du här


SNILLE

Snille - Hubbestads säteri Snille

Snille är en av Saffrans avkommor som vi valt att behålla avelsrätten på. Snille bor med sin ägare i Vrigstad. Har du en tik som du tror skulle matcha med Snille i framtiden, tveka inte att höra av dig! 

Mer info om Snille finner du här

HUNDAR FRÅN VÅR KENNEL

Några av de hundar som kommer från vår kennel har egna instagramkonton, kika gärna in på dem för att få en inblick i vår avel.

Boss - Följ Boss och hans matte Pernilla på sin resa att bli terapihund och jobba med barn och ungdomar med problimatisk skolfrånvaro.

Bosse - Följ Bosse och hans matte Amanda, de tränar och utvecklas tillsammans inom viltspår, personspår, kantarellsök, vardagslydnad m.m.

Disney - Följ Disney och hennes matte Alexandra och lillasyster Pixar, de tränar och utvecklas tillsammans inom främst apportering.

Focus - Följ Focus och hans pappa Magic och övriga flockmedlemmar i deras vardag ihop med matte Veronika.

Hedda - Följ Hedda och hennes matte Ellen, de tränar och utvecklas tillsammans inom främst viltspår och apportering.

Lumos - Följ Lumos och hans matte Louise, de tränar och utvecklas tillsammans främst inom nosework.

Lyra - Följ Lyra och hennes matte Amelie, de tränar och utvecklas tillsammans  främst inom viltspår, apportering och rallylydnad.

Samson - Följ Samson och hans husse Nikolaj, de tränar och utvecklas tillsammans inom simning, löpning, vandring m.m.

Speja - Följ Speja och hennes matte Clara och husse Jonas i deras vardag från valp till vuxen hund.

Mer info och uppdateringar kring valpar hittar du under nyheter.